Wednesday, December 10, 2014

မက္မန္း၀ိုင္လုပ္နည္း


       ဒီ Post ေရးလို႔ ကေဇာ္သမားႀကီး၊ ဇိုးသမားယစ္ထုပ္ႀကီးလို႔ မထင္ေစခ်င္ပါဘူး။ ညီ ညီမငယ္
ေတြ ဗဟုသုတရစိမ့္ငွာသာ ရည္ရြယ္ေၾကာင္းပါ။
       ဒီေတာ့ မက္မန္း၀ိုင္လုပ္နည္းေလးစလိုက္ၾကရေအာင္။ မက္မန္းသီး(၈)ျပည္၊ သၾကား(၇၅)က်ပ္
သား၊ ေလးညွင္းပြင့္(၅)ပြင့္၊ စဥ့္အိုးတစ္လံုး၊ပလပ္စတစ္တစ၊ ႀကိဳ းတစ္ေခ်ာင္းတို႔လိုတယ္ေနာ္။ ပထမ
ဦးဆံုး အိုးထဲကိုေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့မက္မန္းသီးကို (၄”)အထူထည့္ခင္း၊ အဲဒီအေပၚမွာသၾကား
လက္တစ္ဆုပ္ျဖဴ း၊ ေလးညွင္းတစ္ပြင့္ေလာက္ထည့္လိုက္၊ အဲဒီအတိုင္း တစ္ထပ္ၿပီးတစ္ထပ္ထည့္ပါ။
သတိထားရမွာက သၾကားအားလံုးရဲ့ (၃) ပံု(၂)ပံု ထည့္ၿပီးရင္ က်န္တဲ့(၁)ပံုကို အိုးရဲ့အေပၚဆံုးထပ္မွာ
ထည့္သံုးရမွာေလ။ အားလံုးၿပီးသြားၿပီဆိုရင္ အိုးအ၀ကို ပလပ္စတစ္စနဲ႔အုပ္၊ ႀကိဳ းနဲ႔ေသေသခ်ာခ်ာကို
စည္းၿပီး အလင္းေရာင္နဲကာေအးျမတဲ့ေနရာ၊ ခဏခဏအေရႊ႕အေျပာင္းမလုပ္ရတဲ့ေနရာမွာ(၄)လအ
နည္းဆံုးထားရပါမယ္။ လေစ့(ကိုယ္၀န္မဟုတ္)ရင္ ဖြင့္ၿပီး အေပၚေရာက္ေနတဲ့ မက္မန္းသီးဖတ္ေတြ
ကိုဖယ္ကာ (၅)မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပး၊ အ၀တ္ပါးစတစ္ခုနဲ႔စစ္ၿပီး ပုလင္းသြတ္ႏိုင္ပါၿပီ။ ႏွစ္ခ်ိဳ ႔ေအာင္
ထားႏိုင္ေလ ၀ိုင္ေကာင္းေကာင္းရေလလို႔ မွတ္ၾကဗ်ား(ဆရာႀကီးေလသံျဖင့္)။
       ကဲ ညီေလးတို႔ေရ...၀ိုင္ကို မက္မန္းသီးနဲ႔တင္မကဘဲ သပ်စ္သီး၊ ဥသ်စ္သီး၊ သီဟိုသီး၊ ...သီး၊...
သီး၊ ...သီး ေတြနဲ႔လည္းလုပ္လို႔ရတယ္ဆိုတာကို လုပ္နည္းနဲ႔တကြ သိၿပီးၾကၿပီဆိုေတာ့ကာ....ကိုယ္
တိုင္ ၀ိုင္လုပ္ၿပီး မေသာက္ၾကေလာက္ပါဘူးေနာ္ ဟဲဟဲ ။
                                                                          (နဂါးႏိုင္)

No comments:

Post a Comment