Thursday, December 11, 2014

ေဆးဘဲဥလုပ္တတ္သလားညီမငယ္


       ေဆးဘဲဥကို လူတိုင္းမႀကိဳ က္ၾကပါဘူး။ ညီမတို႔ေရာ မႀကိဳ က္ၾကတဲ့အထဲမွာပါလားဟင္။ သူ႔ရဲ့အာ
နိသင္ကိုသိသြားရင္ ႀကိဳက္ေလာက္မယ္ထင္ပါတယ္။ သူ႕အာနိသင္အမ်ားႀကီးကို မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္။
အဓိကအက်ဆံုး တစ္ခုကိုဘဲ ေျပာရမယ္ဆိုရင္ ဒဏ္ေၾကပါသတဲ့ ။ ဘာဒဏ္ေတြလို႔ ေျပာျပန္ရင္လည္း
ေဆးဘဲဥက်မ္းႀကီးတစ္ေစာင္ ျဖစ္သြားမွာေၾကာက္လို႔ တစ္ခုဘဲေျပာမယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ ညီမငယ္
တို႔ေတြ (၁) လတစ္ႀကိမ္ ခံစားရတဲ့ ဒုကၡဒဏ္ကို သူကေျဖေပးပါသတဲ့။ ၀ီစကီေလးတျမျမ၊ ဘီယာခြက္
ႀကီးတဆဆနဲ႔ ညီငယ္ေတြအတြက္လဲ သူရာရဲ႕ဒဏ္ကိုေခ်ေပးျပန္သတဲ့ေလ။ ကဲ.... ေဆးဘဲဥသုပ္စား
ခ်င္စိတ္ေပၚလာၿပီမဟုတ္လား။
      ကဲ ညီမငယ္ ........ ဘဲဥေတြကို ေရစင္စင္ေဆးလိုက္ဘို႔လုိတယ္ေနာ္။ ၿပီးေတာ့ အ၀တ္သန္႔သန္႔
နဲ႔ ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္လိုက္ပါအံုး။ ၿပီးရင္ ဘဲဥေပၚမွာ မံ(အံု)မယ့္ပစၥည္း လုပ္ၾကရေအာင္။ မီးဖိုျပာ
(ၿမိဳ႕ႀကီးက လွ်ပ္စစ္အိုး၊ Gas အိုးေတြနဲ႔ခ်က္တဲ့မီးဖိုေတြဆီကေတာ့ ျပာမရေလာက္ပါဘူးေနာ္.........
စိတ္မပ်က္ပါနဲ႔.... သတင္းစာေဟာင္း၊ ဂ်ာနယ္ေဟာင္း၊ စာရြက္ေဟာင္းေတြကို သံပံုးတစ္ခုထဲ ထည့္ၿပီး
မီး႐ွို႔ရင္လဲ လိုအပ္တဲ့ျပာကို ရပါသဗ်ား......) ႏို႔ဆီဗူး (၁)ဗူး၊ မေဖာက္တံုး (၁)ဗူး၊ စပါးခြံဖြဲလက္တစ္ဆုပ္
စာတို႔ကိုဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊထားေနာ္။ အဲ့ဒီအထဲကိုလက္ဖက္ေျခာက္အသားမ်ားမ်ား
ကိုေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး က်ေအာင္ႏွပ္ထားတဲ့အက်ရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ၿပီး ေစးပိုင္ပိုင္
ျပစ္ပစ္ခဲတဲ့ အေနအထားရေအာင္နယ္ေပးေနာ္။ အဲ့ဒါကို ဘဲဥေတြရဲ႕အေပၚမွာ အထူအပါးညီညီ မံ(အံု)
ေပးၿပီး စဥ့္အင္တံုတစ္ခုထဲမွာ ေထာင္ရက္ကေလးနဲ႔ အစီအရီထည့္ေနာ္။ ရက္(၄၀)ေတာ့ေစာင့္ရမယ္
ေနာ္။  အဲ့ဒီေဆးဘဲဥကို  ၾကက္သြန္နီ၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ေျမပဲဆီသန္႔သန္႔ေလး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ (အားမေပးပါ)
ထည့္ၿပီး သုပ္စားေပေတာ့။
     ေအာ္ ေမ့လို႔ေမ့လို႔ ျပာေတြ ထံုးေတြကိုနယ္တာတို႔၊ ဘဲဥကို မံ(အံု)တာတို႔လုပ္ရင္ လက္အိပ္စြပ္ၿပီး
လုပ္ေနာ္၊ ေတာ္ၾကာ မေဖာက္ထံုးက ညီမငယ္လက္ကိုစားသြားလို႔ လက္ေလာင္သြားမွျဖင့္ လက္ကိုင္
ဖံုးမ်က္ႏွာျပင္ မပြတ္ႏိုင္လို႔ Facebook မသံုးရဘဲ ျဖစ္ေနအုံးမယ္..... သတိ..သတိ။
ေအာ္ ...ေအာ္.... တစ္ခုက်န္သြားေသးတယ္။ အကာခြာလိုက္ရင္ အရစ္ရစ္ဆန္းကေလးေတြနဲ႔ အျမင္
လွတဲ့ ေဆးဘဲဥေလးေတြ ေတြ႕ဘူးမွာပါေနာ္။ အဲ့ဒီလို အရစ္လွလွေလးေတြျဖစ္ဖို႔က်ေတာ့ ႐ိုး႐ိုးမီးဖိုျပာ
သံုးမယ့္အစား ၀ါးရြက္ျပာကိုသံုးရသတဲ့ေလ။

No comments:

Post a Comment