သပြတ္ခါးသီးကို ညီငယ္ညီမငယ္တို႔ေတြ႔ဘူးၾကဖို႔လြယ္မယ္မထင္ဘူး။ ေတာနယ္ေတြမွာ
အေလ့က်ေပါက္တဲ့အပင္ပါ။ အပင္၊အသီး၊အပြင့္ေတြဟာ ဟင္းခ်ိဳခ်က္တဲ့အယဥ္သီးနဲ႔ခၽြတ္စြပ္
ဘဲ။ အသီးကိုခ်ိဳးဖဲ့ၿပီး အတြင္းသားကိုလွ်ာနဲ႔တို႔ၾကည့္မွသာ အခါးသီး၊အခ်ိဳသီးခြဲႏိုင္တာကလား။
မွတ္မိေနေသးတယ္ တခါကပိႏၷဲပင္ေပၚ သပြတ္ပင္တၿခံဳ တင္သီးခိုင္းလိုက္တယ္။ အသီးထြက္
လို႔ ဟင္းခ်က္လိုက္ေတာ့ အာပါးပါး ခါးလိုက္တာမွ ေဆြမ်ိဳးစာရင္းေတာင္ ျပန္လုပ္ယူရတယ္။
စိုက္ေနက်သပြတ္ခ်ိဳ ဘယ့္ႏွယ္ျဖစ္ပါလိမ့္လို႔အေျဖရွာလိုက္ေတာ့ ေတြ႕ပါၿပီ။ ၿခံရဲ့အေရွ႕ဘက္
အရပ္ ေတာတန္းအစပ္ကၿခံစည္းရိုးမွာ အေလ့က်တြယ္ေနတဲ့ သပြတ္ခါးပင္ေတြ။ အပြင့္၀ါ၀ါ
က၀တ္မႈန္ေတြ အေရွ႕ေလစီးၾကြခ်ီလာၿပီး သပြတ္ခ်ိဳကို ၀တ္မႈန္ကူးေပးလိုက္တာကိုး။ ရုပ္ရွင္
သရုပ္ေဆာင္ ၀တ္မႈန္ေရႊရည္ ဆိုတဲ့ေကာင္မေလးေတာ့ ဘယ္ေလာက္စြမ္းတယ္မသိဘူး။ ၿခံ
စည္းရိုးက သပြတ္ခါး၀တ္မႈန္ရဲ့စြမ္းခ်က္ကေတာ့ အံ့မခန္းပါဘဲဗ်ာ။ဒါနဲ႔ဘဲ ၿခံစည္းရိုးကသပြတ္
ခါးေတြကိုရွင္း၊ ပိႏၷဲပင္ေပၚတင္ထားတဲ့ အခ်ိဳပ်က္သပြတ္ပင္ကိုျပန္ရွင္းထုတ္၊ အသစ္ျပန္စိုက္
လိုက္မွဘဲ သပြတ္ခါးဇတ္လမ္း တခန္းရပ္သြားေတာ့တာ။ အဲဒီလို သပြတ္ခါးပင္ေတြကို အၿငိဳး
ႀကီးႀကီးနဲ႔ လိုက္ရွင္းၾကလို႔လားမသိ ခုဆိုရင္ကိုယ္တို႔ေတာအရပ္မွာေတာင္ သပြတ္ခါးပင္ေတြ
အေတာ္ရွားသြားၿပီဗ်ာ…။
အင္း…ကိုယ္တို႔သာသူ႔ကို အၿငိဳးနဲ႔ရွင္းပစ္ေနတာ။ သူကေတာ့ ကိုယ္တို႔လူသားေတြကို
ေကာင္းေကာင္းႀကီး အက်ိဳးျပဳႏိုင္တယ္ဆိုတာ ေနာင္မွသိလာရတယ္ဗ်ာ။ သပြတ္ခါးသီးအစို
မႏုမရင့္ (၅) လံုးခူး၊ သင့္ေတာ္မယ့္ေျမအင္တံု(ေျခဖ၀ါးႏွစ္ဖက္၀င္ဆန္႔ႏိုင္ရမည္)ထဲ ထည့္ၿပီး
ေျခစံုနင္းေပးပါ။ အနဲဆံုး(၁)နာရီၾကာေအာင္ နင္းေပးရပါမယ္။ သပြတ္ခါးနံ႔ျပင္းျပင္းေတြ မႊန္
လာၿပီး တကိုယ္လံုးေခၽြးေတြထြက္လာမယ္။ အေညာင္းညာအကိုက္အခဲေတြလည္း တေျဖး
ေျဖးေျပလာပါမယ္။ အေၾကာေတြရဲ့စုရပ္ျဖစ္တဲ့ ေျခဖ၀ါးေအာက္ကအေၾကာေတြေပ်ာ့ေပ်ာင္း
လာပါမယ္။ နင္းေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ေလခဏခဏလည္တတ္တယ္ေနာ္။ ရွက္တတ္ရင္ အိပ္ခန္း
ထဲမွာနင္းေနာ္။ ဒီပံုစံအတိုင္းတေန႔တႀကိမ္နဲ႔ (၇)ရက္ဆက္တိုက္နင္းေပးရင္ ေလျဖတ္ျခင္းကို
ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္လို႔ ပညာရွင္တို႔ကဆိုထားေၾကာင္းပါ။
ညီငယ္၊ညီမငယ္တို႔ေရ ငါတို႔ကငယ္ပါေသးတယ္။ သက္ႀကီးပိုင္းေတြသာ ေလျဖတ္တာ
ပါလို႔ ယူဆထားရင္မွားမယ္ေနာ္။ ဒီေခတ္ႀကီးထဲမွာ (၁၂)ႏွစ္သား ေလျဖတ္ေ၀ဒနာသည္တစ္
ဦးကို ကိုယ္ေတြ႔ဖူးခဲ့ၿပီေနာ္။ ညီ၊ညီမတို႔ စားေသာက္ေနရတဲ့ အစားအေသာက္ေတြရဲ့ ထုတ္
လုပ္မႈစနစ္ေတြမွာျပန္ၾကည့္ရင္ ကင္ဆာနဲ႔ေလျဖတ္မွာကိုအားေပးတဲ့ပစၥည္းေတြကို ဘံုးေပါလ
ေအာ ထည့္သံုးေပးထားၾကေလရဲ့။ သတိနဲ႔စား…..သတိနဲ႔စား။
(မွတ္ခ်က္။ ။ဒီ Post ပါ သပြတ္ခါးသီးဟာ ေအာက္ျပည္ေအာက္ရြာက သပြတ္ခါးသီးကို
ညွႊန္းဆိုတာျဖစ္ပါတယ္။ အထက္ပိုင္းေဒသေတြမွာ အလံုးေသးေသး၊အေမႊးအနည္းငယ္ပါတဲ့
သပြတ္ခါးတမ်ိဳးရွိေသးတယ္။ သူ႔ကိုသံုးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အလံုးေသးတဲ့အတြက္ (၂၀-၂၅)လံုး
ေလာက္ ထည့္သံုးရပါလိမ့္မယ္)
(နဂါးႏိုင္)
No comments:
Post a Comment