Thursday, December 11, 2014
ငါးသေလာက္၏တက္ေၾကာထုတ္နည္း
မီးဖိုေခ်ာင္ထဲကညီမငယ္ေရ ေရွးလူႀကီးသူမေတြေျပာခဲ့တဲ့ စကားတခုရွိတယ္ဗ်။
“မယား ဆံေတာက္၊ ငါး ငသေလာက္”တဲ့။ ဟဲဟဲ မယားဆံေတာက္အေၾကာင္းေတာ့သိဘူးဗ်။ ငါးသ
ေလာက္ကေတာ့ အရသာေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ေကာင္းသေလာက္ စားၿပီးရင္မ်က္လံုးေလးေမွးစင္းသြား
တာဘဲ။ အဲ့ဒါကိုငါးသေလာက္တက္တယ္လို႔ ေခၚတယ္ေလ။ ညီမေလးကေတာ့ လူငယ္ဆိုေတာ့ဘယ္
ေလာက္တက္တက္ ဇိမ္မပ်က္ေပမယ့္ တစ္အိမ္တည္းအတူေနၾကတဲ့ ဖိုးဖိုး၊ ဖြားဖြား၊ ေဖေဖ၊ ေမေမတို႔
က် ေတာ့ မစားရဲၾကတာ မ်ားတယ္၊ တက္စာေတြ ေရွာင္ၾကတာမ်ားတယ္။ ေသြးတက္မွာ ေၾကာက္လို႔
သာမစားရဲၾကတာေနာ္။ စားခ်င္စိတ္ေတြကေတာ့ တဖြားဖြားဖိတ္ေပါ့ဗ်ာ။
ဒီေတာ့ကာ သူတို႔ေတြကိုငါးသေလာက္ဟင္း တက္ျခင္းကင္းကင္းနဲ႔ ခ်က္ေကၽြးခ်င္ေနမလား ညီမ
ငယ္။နည္းလမ္းေလးေတာ့ရွိပါတယ္ကြာ။ ကဲ.... ငါးသေလာက္ကိုေခါင္းျဖတ္လိုက္ရင္ ငါးသေလာက္
ရဲ႕ေက်ာပိုင္း ဘယ္ညာက သားေရနဲ႔အသားၾကားမွာ တက္ေၾကာျဖဴျဖဴခပ္ျပားျပားေလးကို ေတြ႕ရမယ္။
အဲ့ဒီ တက္ေၾကာကိုဖယ္ရွားၿပီး ခ်က္။ တက္ဘို႔မေျပာနဲ႔ ေသြးတိုးသမားေတြေတာင္ စားလို႔ရသြားၿပီဗ်။
တစ္ခုေတာ့ရွိတယ္ ညီမေလးရဲ႕။ အရသာေလးနဲနဲေတာ့ ေပါ့သြားမယ္ေနာ္ ဟုတ္ၿပီလား......။
(နဂါးႏိုင္)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment